A palacsinta készítés rejtelmei

A p a l a c s i n t a k é s z í t é s r e j t e l m e i

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A palacsinta készítés rejtelmei

Minden évben megvizsgáljuk melyik ételnek milyen népszerűsége volt az adott évben. Van szezonálisan jól fogyó ételek, de vannak olyanok is melyek egész évben töretlen sikernek örvendenek. Ilyen étel a palacsinta is, így úgy gondoltuk, kedveskedünk nektek egy olyan cikkel, aminek a fókusza a palacsinta készítés lesz.
Fontos leszögezni, hogy habár az alapanyagok teljesen megegyeznek, az arányok miatt teljesen más a „nagyüzemű” palacsinta készítés és az otthoni sütés. Míg egy étteremben hatalmas mennyiséget kell egyszerre lesütni, addig otthon 10-20 darabnál biztosan nem fogsz többet csinálni.

Palacsinta készítés legfontosabb szabályai

A főszakácsunkkal sokat beszélgettünk erről a témáról és pár tanáccsal szeretne nektek kedveskedni, hogy ti is meg tudjátok sütni álmaitok palacsintáját. Igazság szerint az interneten számos jó receptet lehet találni akár a nagy receptoldalakról mint a Nosalty és a mindmegette, de vannak erre a témára specializálódott oldalak is ahol remek palacsinta recepteket leshettek el. Ilyen például a palacsintareceptek.hu akiknek egy kellemes kis átfogó cikkük van a palacsinta készítés témáról is.
No de mik is azok a trükkök melyeket főszakácsunk is előszeretettel használ? Az egyik fontos tényező az olaj használata. Kevesen tudják, hogy a palacsinta tésztába kell olajat tenni és a tepsire is minden sütés elött. Ne kérdezzetek, hogy miért, egyszerűen sokkal jobb íze lesz a palacsintának.


A másik ilyen a minőségi alapanyagok használata. Mi a Szent Kristófban mindig is büszkék voltunk rá, hogy haza minőségi termelők termékeit használjuk amikkel a gasztroshopban is találkozhattok. Ha minőségi házi tejet használtok, az még egy kevésbé jó receptet is ellensúlyozni tud. Ne becsüljétek le ennek a fontosságát.  
Igazság szerint, ha ezt a két dolgot betartjátok, garantáltan finom lesz a palacsinta, amit csináltok. Amit nagyon szeretni szoktatok még azok a speciális töltelékek. Rengeteg féle egyedi töltelékkel szoktunk nektek kedveskedni és nemsokára egy új speciális palacsintával is fogunk nektek kedveskedni.
Szóval mindent egybe véve a palacsinta készítés nem egy bonyolult dolog, de ha nincs kedved elkészíteni, gyere el hozzánk és kóstold meg ahogy mi csináljuk.

Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!